Sådan undgår du stress som nyuddannet jobsøgende

Rigtig mange ledige danskere rammes af stress hvert år, men der er heldigvis en række ting, du selv kan gøre for at undgå dette. Sommeren er over os, og det betyder også mange nyudklækkede studerende, der er på jagt efter drømmejobbet.

Det er dog ikke altid, at det lykkedes i første forsøg, og det er derfor vigtigt, at du formår at bevare roen, overskuddet og optimismen.

Sådan undgår stress som nyuddannet jobsøgende.

Meld dig ind i en a-kasse

Når du er studerende, er dette det mest oplagte tidspunkt for dig at melde dig ind i en a-kasse.

Det lyder mærkeligt, når man som studerende ofte har en presset økonomi, men grundet den store konkurrence kan du i mange tilfælde være medlem af en a-kasse ganske gratis som studerende.

Du kan få 10.000 kroner månedligt, hvilket er noget højere end kontanthjælp, hvilket vil slippe dig for hovedpine over ikke at være i stand til at betale dine faste udgifter. Læs mere om, hvordan du vælger den rette a-kasse som studerende. Du vil opleve, at så snart du har kontrol over din økonomiske situation, vil stressen hurtigere forlade din krop igen.

Lav en tidsplan

Når du skal søge job, kan du nemt blive fortvivlet over, at det ikke lykkedes dig at få jobbet i første forsøg.

Du vil uden job savne en fast rutine i hverdagen, og du kan derfor gøre klogt i at lave en tidsplan over, hvor mange timer du dagligt vil bruge på at søge efter jobs.

Stå også gerne tidligt op om morgenen og start dagen med jobsøgning, således at du stadigvæk har eftermiddag og aften til at lave andre ting.

Gå på kompromis

De fleste studerende har en idé om, at drømmejobbet står og venter på dem, så snart de er færdige med studiet. Det er dog bare ikke altid realiteten, og man må derfor gå på kompromis med sine ønsker og drømme for en stund.

Måske kan et job i en anden stilling endda lede vejen til drømmejobbet? Tænk gerne ud af boksen og gå på kompromis med dine ønsker.

Opbyg en hverdag

Det er utrolig vigtigt, at du får en fast rutine i din hverdag, så du ikke mister gejsten og motivationen for at finde et arbejde. Man kan hurtigt blive uoplagt af at gå hjemme, og det er derfor vigtigt, at du stadigvæk deltager i eksempelvis sociale arrangementer og tager ned i fitnesscentret, som du plejer.

Du må ikke udelukkende få dagene til at gå på sofaen foran fjernsynet, da dit energiniveau hurtigt vil falde, og motivationen for at søge jobs vil ofte ligeledes dale. Derudover er det også godt for din mentale sundhed at holde sig igang og få opbygget en hverdag.

Det handler altså i høj grad om at motivere sig selv og skabe en fast rutine i hverdagen. Start med at melde dig ind i en a-kasse, så din økonomiske situation er sikret.

Er du ved at få stress af det hele så tjek I-D-A.dk.

You may also like...

Leave a Reply