Sådan køber du et antivirusprogram til din personlige computer

Hvis du er indehaver af en computer – stationær eller bærbar – bør du have installeret et antivirusprogram for at beskytte din computer mod udefrakommende virus. På markedet findes der i dag et hav af forskellige antivirus-softwareprogrammer, og derfor kan det for mange være svært at afgøre, hvilket program der er det bedst.

Herunder finder du gode råd og vejledning til, hvordan du finder frem til og køber et antivirusprogram til din personlige computer.

Godt at vide, når du køber et antivirusprogram

Når du kigger markedet igennem for antivirusprogrammer, bør du gå efter software, som beskytter din computer mod mere end 95 % af den malware, der kan angribe din computers software.

”Malware” er et andet ord for skadelig software og kan påvirke din computers software på negativ vis. Gør det derfor til en tommelfingerregel, at det antivirusprogram, som du vælger at købe, skal kunne beskytte mod mere end 95 % af den malware, som kan skade din computer.

Derudover anbefales det, at du prøver dit nye antivirusprogram af, før du betaler penge for det – hvis det altså er muligt. Mange udbydere af antivirusprogrammer tilbyder en gratis prøveperiode, hvor du kan teste, om produktet er noget for dig. I den periode har du desuden mulighed for at undersøge, om programmet indeholder det, du har brug for. Når det gælder antivirusprogrammer, kan du nemlig hurtigt komme til at betale for mere, end du bruger, og det er naturligvis ikke at foretrække.

Find det program, der beskytter din computer bedst

De forskellige antivirusprogrammer, som du kan købe til din computer, har forskellige primære formål og måder, hvorpå de beskytter din computer. Kig eventuelt her på siden, hvor du finder en liste over mange af de antivirusprogrammer, som du kan vælge. Her er det desuden muligt at læse mere om de specifikke programmer, så du ved, hvad du betaler for med de forskellige løsninger.

Når du skal købe et nyt antivirusprogram til din computer, skal du desuden være opmærksom på, hvilke programmer der fungerer til en Mac-computer, og hvilke der fungerer til en Windows-computer. Der er nemlig forskel på softwaren i de to forskellige computertyper, og derfor er der også forskel på, hvilke antivirusprogrammer der fungerer på henholdsvis en Mac- og en Windows-computer. Besøger du førnævnte hjemmeside med mulige antivirusprogrammer, vil du se, at det tydeligt fremgår, hvilke programmer du kan vælge imellem, hvis du er Mac-bruger, og hvilke der egner sig til Windows.

På siden kan du derudover læse mere om de forskellige vira og på den måde få større indsigt i, hvad du bør beskytte din computer imod. Valget af antivirusprogram afhænger nemlig også i høj grad af, til hvilke formål du benytter din personlige computer, og dine brugsvaner bør du derfor også have med i dine overvejelser med hensyn til køb af nyt antivirusprogram.

Hvilke faktorer du ellers bør tage med i dine overvejelser, når du skal finde et antivirusprogram til din personlige computer, kan du læse meget mere om på denne side.

You may also like...

Leave a Reply