Regler for håndværker- og servicefradrag i 2017

Når det gælder håndværkerfradrag, kan det være svært at finde ud af, hvornår man må benytte sig af sit fradrag, og hvornår man ikke må. Denne artikel vil guide dig og fortælle, hvornår du må anvende dit fradrag, og hvornår du ikke må. Husk dog at du altid selv skal undersøge tingene nærmere, inden du benytter håndværkerfradraget.

Håndværkerfradrag og serviceafdrag

Under håndværkerfradrag er der nu pludselig noget, der hedder serviceafdrag – og hvad er nu det?

Håndværkerydelser giver fradrag på op til 12.000 kroner, og serviceydelser giver 6000 kroner per person i hjemmet.

Info
Serviceydelser indebærer alle ydelser som rengøring eller havearbejde, hvilket er en kæmpe fordel, da du har mulighed for at betale andre for at gøre rent. Dette indebærer eksempelvis også vinduespudsning. Du skal dog altid kunne dokumentere, at dette arbejde er blevet gjort, hvis du vil trække det fra i skat ved hjælp af håndværkerfradraget.

Håndværksydelser er derimod alle de ydelser, som en håndværker skal lave for dig. Det er typisk energibesparelser for ejendommen, grønne håndværksydelser og tilslutning af bredbånd i ejendommen.

Især energibesparelser gør det muligt for dig at hyre en håndværker til at installere nye radiatorer eller lave bedre isolering i dit hjem. Alt du kan dokumentere, som giver en energibesparelse for din bolig. Dette skyldes, at regeringen gerne vil have, at vi nedsætter vores CO2-forbrug. Det betyder også, at du eksempelvis ikke kan gøre brug af håndværkerfradrag, hvis du skal have nye trapper i dit hjem, eftersom at dette ikke forbedrer boligens energiniveau.

Det gælder også, hvis du installerer noget i din bolig, som gør, at du bruger mere energi. Så kan du heller ikke regne med, at du kan benytte dit håndværkerfradrag.

Bor du i en lejebolig?

Hvis du bor til leje, er der helt andre regler for dit håndværkerfradrag. Da du som lejer ikke selv er ansvarlig for boligens energiniveau, har du ikke de samme krav, som hvis du ejer en bolig. Du er naturligvis ansvarlig for lejemålets stand, og derfor må du gerne benytte håndværkerfradraget til at foretage reparationer, som blandt andet omfatter afslibning af gulve, maling af vægge og tapetsering, som du ofte skal sørge for, når du flytter fra dit lejemål.

Som studerende er dette særligt kritisk, da det hurtigt kan blive en dyr affære – derfor kan man med fordel benytte sit håndværkerfradrag netop hér.

Husk altid at holde dig opdateret om reglerne for håndværkerfradrag. Vi kan i fremtiden forvente større ændringer af dette. Det skyldes, at det er en let måde for politikere at prøve at styre forbrugerne til at købe nogle bestemte ydelser, som, de mener, gavner miljøet.

Du kan med fordel tjekke skats hjemmeside, så du er sikker på, at du har styr på reglerne.

Hvis du skal i gang med et større renoveringsprojekt af din bolig og mangler en byggetilladelse, er det ligeledes vigtigt, at du ved, hvordan du skal forholde dig og ansøge om dette, så du overholder byggeloven, specielt i relation til energiregler og indeklima. Har du ikke styr på reglerne omkring byggetilladelser, så bør du søge hjælp hos eksempel et firma som Constructa, som netop er specialister i byggetilladelser.

LÆS OGSÅ: Regler for fagforening og akasse fradrag

You may also like...

Leave a Reply