Offentlige hjemmesider for Århus kommune

Borgerservice

http://www.aarhus.dk/omkommunen/kontakt/borgerservice.aspx

Borgerservice ligger ikke på rådhuset som i mange andre byer. I stedet finder du det på Dokk 1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C.

Bor du lang fra Aarhus C, er det også muligt, at få hjælp til visse borgerservice ydelser på et par af byens udvalgte lokale biblioteker.

Jobcenter Århus

Her finer du jobcenter Århus med information til borgere og virksomheder.
http://www.aarhus.dk/jobcenter


Nyt pas

Skal du have fornyet dit pas, så skal du en tur forbi Borgerservice. Du kan læse mere omkring fornyelse her http://www.aarhus.dk/pas


Biblioteker

På bibliotekernes lokalsider kan du se, hvilke aktiviteter og faciliteter de har at byde på. På enkelte af bibliotekerne findes der også lokalhistorisk arkiv for området.

Når du skal låne din næste spændende bog, er der ingen grund til, at kører for langt efter den. Du kan finde dit nærmeste bibliotek på dette kort: https://www.aakb.dk/biblioteker

Her er en liste over biblioteker i Århus kommune:

Hovedbiblioteket
Bavnehøj bibliotek
Beder-Malling bibliotek
Egå Kombi-bibliotek
Gellerup bibliotek
Harlev bibliotek
Hasle bibliotek
Hjortshøj Kombi-bibliotek
Højbjerg bibliotek
Lystrup bibliotek
Risskov bibliotek
Sabro bibliotek
Skødstrup bibliotek
Solbjerg bibliotek
Tilst bibliotek
Tranbjerg bibliotek
Trige Kombi-bibliotek
Viby bibliotek
Åby bibliotek

Badestrande

Er du på jagt efter den bedste stand, hvor du kan slikke sol på eller teste din indre vinterbader, så er disse to steder byens bedste bud.

Her finder du byens to havbade: 

Ønsker man adgang hele året, kræves der medlemsskab af en forening for vinterbadere.

Svømmehaller

I Aarhus kan du vælge imellem 4 forskellige svømmehaller:

 1. Badeanstalten Spanien:
  http://badeanstaltenspanien.halbooking.dk/proc_intro.asp
  Badeanstalten Spanien holder til i en gammel fredet bygning fra 1933. Svømmehallen indeholder det samme som en traditionel svømmehal. Hvis du ønsker at få en særlig oplevelse, skal du prøve den afdeling der hedder Grossererbadet. Her kan du prøve polarbad, sansebad, megabrus, dampbade, massagebassin, stilleregn og sauna.
 2. Gellerupbadet
  http://www.vigirbyenpuls.dk/da/Svoemmehaller/Gellerupbadet.aspx
  Gellerupbadet har alt det en traditionel svømmehal skal indeholde: et svømmebassin, et lege-/træningsbassin, babybassin samt en utraditionel fællessauna for begge køn.
 3. Aarhus Svømmestadion
  http://www.vigirbyenpuls.dk/da/Svoemmehaller/Aarhus-Svoemmestadion.aspx
  Aarhus Svømmestadion er for dig der ønsker, at lave motionssvømning. Hallen har en indendørs bane på 50 meter, hvor vandet er 26 grader, og et udendørsbassin på 25 meter med en temperatur på 24 grader. Udendørsbassin er dog kun åbent i skolernes sommerferie.
 4. Lyseng Svømmebad
  http://www.vigirbyenpuls.dk/da/Svoemmehaller/Lyseng-Svoemmebad.aspxI denne svømmehal er der plads til hele familien.
  Hallen indeholder lege/træningsbassin med tre rutsjebaner og et modstrømanlæg, et svømmebassin og et springbassin. Her er mulighed for, at hele familien kan klæde om sammen i et af de to fælles omklædningsrum.

Skøjtebane

http://www.vigirbyenpuls.dk/da/Skoejtebane.aspx

Byens skøjtebane finder du på pladsen foran musikhuset i vintersæsonen. Den kan frit benyttes hele døgnet. Imellem kl 7-12 klargøres isen til resten af dagen, det er derfor ikke muligt at stå på skøjter i dette tidsrum.

Skøjter kan lejes ved siden af banen, tjek siden for åbningstider.

Skøjtehal

https://www.facebook.com/pages/Århus-Skøjtehal/176699829020239

Vil du hellere en tur på skøjter indendørs, er der mulighed for det i byens skøjtehal. Her er der mulighed for at holde børnefødselsdag eller bruge en aften på at tage til is-disko.

Idrætshaller

Er du på udkig efter et sted at træne, er der rig mulighed for det i en af byens 8 kommunale drætscentre. Hjemmesiderne findes her: http://www.vigirbyenpuls.dk/da/Idraetshaller/

 • Globus1
  Idrætshallen ligger i Brabrand og blev bygget i 2005. Her er der en stor hal på 963 m2, et mindre lokale på 134 m2 og et lokale på 76 m2. Udendørs er der mulighed for, at træne på en beachvolleybane og en multibane.
 • Nørre Boulevard Idrætscenter
  Idrætscenteret finder du på Nørreboulevard 1, 8000 Aarhus C. Stedet indeholder en hal. Er du til bordtennis eller volleyball, kan se nærmere på de to foreninger der træner i denne hal.
 • Brabrand Idrætscenter
  I dette center finder mange aktiviteter sted. Stedet består af en kommunal idrætshal og en privatejet hal.  Dertil vil du her kunne finde fodboldbaner og petanquebaner. Er du interreseret i at se, hvilke aktiviteter du kan deltage i, kan du se dem via linket her http://www.brabrand-if.dk til idrætsforeningen.
 • Lystrup Idrætsforening
  Her er der bla mulighed for at spille squash, tennis eller håndbold i en af de to haller, hvoraf den ene er kommunalt ejet og den anden er privat ejet.
 • Christiansbjerghallen
  Hallen er en del af et idrætsanlæg, med skøjtebane og cafeteria. Forskellige foreninger dyrker idræt i hallen. På facebook kan du følge med i foreningernes aktiviteter https://www.facebook.com/pages/Christiansbjerghallen/162081463836304
 • Viby Idrætscenter
  I dette idrætscenter finder du 2 indedørshaller, tennisbaner og 9 fodboldbaner.
 • Egelund Idrætscenter
  Dette idrætscenter tilbyder mange forskelligartede idrætsaktiviteter. Her er der bla mulighed for at benytte to indendørshaller, en svømmehal med et 25 m bassin, spille tennis eller bruge det indedørs skydeanlæg.
 • Frederiksbjerghallerne
  Her kan der trænes i 2 indendørs haller. I idrætscenteret findes også Aarhus svømmestadion.

Fritidsaktiviteter

På dette kort kan du nemt finde den svømmehal, løberute, boldbaner osv der ligger tættest på hvor du bor.

https://www.aarhus.dk/da/borger/kultur-idraet-og-fritid/Fritid-og-Idraet/Fritid-og-idraet-for-alle/Idraetsanlaeg-med-mere.aspx

Sygedagpenge

https://www.aarhus.dk/da/borger/Beskaeftigelse-og-uddannelse/Sygedagpenge.aspx

Er du på sygedagpenge, kan du på denne side kort læse om reglerne, hvordan du kommer i kontakt med Ydelsescenter Aarhus og hvilke åbningstider de har.

You may also like...

Leave a Reply